Блокът на ТЕЦ Марица - изток 2 няма да може

...
Блокът на ТЕЦ Марица - изток 2 няма да може
Коментари Харесай

Експерт: Блокът на Марица-изток 2 няма да работи на въглища дълго след пожара

Блокът на " Топлоелектрическа централа Марица - изток 2 " няма да може да работи на въглища дълго време след пожара. Това изясни в студиото на " Още от деня " енергийният специалист Еленко Божков.

По думите на Божков, осми блок, където се развихри огнената буря, няма да може да работи на въглища, тъй като няма по какъв начин да има сероочисване.

Според специалиста Иван Хиновски, останалите блокове в " Топлоелектрическа централа Марица - изток 2 " обаче са в разполагаемост, тъй че няма никаква опасност за доставките на сила.
 Овладяха пожара в „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “, вредите са за стотици хиляди лв. Овладяха пожара в „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “, вредите са за стотици хиляди лв.
Овладян е пожарът в „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “, при който изгоря високият комин на сероочистващата апаратура на 8-и блок. Няма потърпевши хора, само че вредите с...

Двамата експерти разясниха и продажбата на електроенергийния оператор ЧЕЗ, както и слуховете за връзка на прочут български политик с Надзорния съвет на купувача " Еврохолд - България ".

Кой е политикът и ще бъде ли продадена компанията - вижте целия диалог във видеото!
 "Еврохолд България " е подписала контракт за покупката на ЧЕЗ у нас
Цената на договорката е 335 млн. лв.. Компанията ще финансира покупката със лични средства и заеми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР