Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи

...
Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи
Коментари Харесай

Контрера: Блокажът в СОС ще продължи

Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, тъй като огромните групи в градския парламент се пазят от очевидна или неявна сглобка. Това сподели за Българска национална телевизия общинският консултант от " Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване " Карлос Контрера.

" Ние сме в блокаж. Нито една от фигурите, излъчени от огромните групи, не може да бъде определена, тъй като всеки се пази да не го свържат в някаква очевидна или неявна сглобка. Нищо положително не ни чака, в случай че продължи политическият дебелоглав на огромните ", сподели още Контрера.

Към момента Вътрешна македонска революционна организация няма да се включва в схеми на политическите групи. Това може да се промени след диалог с други общински съветници, стана ясно от думите на Контрера.

" Факт е, че, когато един общински консултант не принадлежи към избрана група, той няма достъп до председателски съвет и до присъединяване в политически съвещания. Гласуването за ръководител на Столичния общински съвет е скрито по закон. След съвещанието приканих всички общински съветници да покажат своя избор, тъй като не мисля, че има какво да крием ", разяснява Карлос Контрера.

Според него новоизбраният началник на столичния инспекторат не се е справил добре с изключителната обстановка след снежната стихия в София, която удари цялата страна.

" Клоните не престават да са по улиците, не е изметено, листата не престават да са по улиците, тези листа ще влязат в шахтите и ще ги запушат. При идващ изобилен дъжд или снеговалеж ще се наводнят улиците ", разяснява общинският консултант от " Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване ”, съобщи Контрера.

Столичният общински съвет към момента няма ръководител. В четвъртък ще се организира 4-ото съвещание.

  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР