Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите. Това заяви

...
Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите. Това заяви
Коментари Харесай

Организаторите на протестите търсят провокации и насилие, смята Йорданка Фандъкова

Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите. Това съобщи в ефира на столичният кмет Йорданка Фандъкова по мотив на митингите в София и рестриктивните мерки на придвижването. Тя изрази терзание, че когато към блокадите се прибавят ремонтите в града и затруднения септемврийски трафик – ще има огромни проблеми с напредването през идващите месеци.

По думите ѝ в София постоянно са се провеждали огромен брой митинги, а тя е кмет, който подсигурява правото и свободата на изявяване на жители. „ В същото време, това право носи отговорност. Повече от 45 дни уредниците отхвърлят да съблюдават закона, освен това с апели за господство на закона. Това за мен е липса на предпочитание за носене на отговорност. В този смисъл, в действителност се надявам, че хората ще схванат, че блокирането на кръстовищата затруднява хората, а не политиците. Политиците и олигарсите не се возят в тролея “, уточни столичният кмет

Фандъкова разяснява, че уредниците имат други цели, както и че те търсят провокации и принуждение, тъй като единственият вид за унищожаване на блокадите е посредством потребление на несъразмерна мощ от страна на полицията. Тя уточни, че от администрацията ѝ търсят непрекъснато разговор с протестиращите, с цел да може най-малко градският превоз да се движи свободно. 

„ Протестът се е трансформирал от антиправителствен в митинг против хората “, сподели столичният кмет и уточни, че в общината и Министерство на вътрешните работи има редица сигнали от жители против блокадите.

„ Разбирам митингите в Триъгълника на властта. Там е обикновено, протестиращите да се извърнат към хората, които желаят да ги чуят. Блокадата на Ректората – СУ постоянно е бил знак на свободомислие, не разбирам за какво би трябвало да се блокира тъкмо кръстовището на университета, а то основава голямо напрежение. Блокадите не дават отговор на закона “, посочи тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР