Блокади на възлови булеварди и бензиностанции се планират в няколко

...
Блокади на възлови булеварди и бензиностанции се планират в няколко
Коментари Харесай

Протести срещу високите цени на горивата ще се проведат в няколко града

Блокади на основни булеварди и бензиностанции се възнамеряват в няколко града в страната поради повишаването на горивата и нелогичната, съгласно протестиращите, разлика в цените в другите региони на страната, предава БНР.

Вчера жители стачкуваха във Велико Търново против високите цени на горивата.
В Пазарджик митингите ще стартират в 15 часа с автошествие от стадион „ Георги Бенковски “, което ще премине през централната част на града. В момента най-популярният бензин в региона, А-95 се продава 2,44 лв/л, а дизелът за 2,50. лв/л.
За 15 часа са планувани блокади и в Пловдив. В Хасково, протестиращите се събират в 17 часа, на площад „ Свобода “. Предварително присъединяване в обществените мрежи са декларирали 1000 души.
Организаторите на митинга приканват през днешния ден да се носят касовите бележки от последното зареждане в съответния град, с цел да се внесе групова тъжба в Комисиите за защита на конкуренцията и на потребителя.
В Бургас водачите се провеждат през обществените мрежи в група, която се споделя „ Шофьори Бургас “.
Сборният пункт на митинга е паркингът на магазин от огромна комерсиална верига, които се намира на изхода на града в посока София. От дни във фейсбик групата “ Шофьори Бургас “ се насочат апели за протест на монополна верига бензиностанции в града, поради следващото покачване на цените на горивата.
„ Цените на горивата в последния месец безусловно са полудели. Най-масовият бензин А95 е поскъпнал с към 11 стотинки, а дизелът с към 13 стотинки, единствено за месец. Сравнението от началото на годината е още по-шокиращо. От януари бензинът и дизелът са нагоре приблизително с 30 стотинки “, изясни Росинка Бъчварова от уредниците на митинга.
В Бургас за последните 3 години това е втория митинг против високите цени на горивата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР