Блогери от канала Z Drive в YouTube публикуваха видео, в

...
Блогери от канала Z Drive в YouTube публикуваха видео, в
Коментари Харесай

Колко мощност губи новата Lada Niva, която е с дизайн в стила на Toyota RAV4, заради работещ климатик

Блогери от канала Z Drive в YouTube разгласиха видео, в което се пробват да схванат по какъв начин работещият климатик въздейства върху мощността на новата Lada Niva Travel с мощ от 80 конски сили. За обективността на проучванията инженерите два пъти мерят работата на SUV-то с включен и изключен климатик, а също по този начин преглеждат какъв брой мощ се предава на колелата. Резултатите съгласно тях са разочароващи.

Известно е, че климатиците и системите за надзор на климата понижават продуктивността даже в актуалните коли. Руските блогъри обаче демонстрират загубата на мощ в числа. За тестването експертите закарват Lada Niva Travel до диностенд, на който мерят мощността на SUV-то с включен и изключен климатик. За да се избегнат неверни резултати, тестванията се вършат два пъти.

По време на измерването с изключен климатик, мощността на Niva Travel е 79 конски сили, а оптималният въртящ миг - 120 Нм, което е доста покрай формалните характерности от 80 конски сили и 127 Нм. Работещият климатик обаче " изяжда " шест конски сили и осем Нм от съветския " джип ".

Данните, взети от колелата, демонстрират 50 конски сили мощ и 80 Нм с изключена охладителна система. По време на работата на климатика SUV-то губи пет конски сили и осем Нм въртящ миг. Следващия път блогърите дадоха обещание да опишат по какъв начин инсталирания " шнорхел " въздейства върху мощността на Lada Niva Travel.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР