Близо сме до требъла и ще се опитаме да го

...
Близо сме до требъла и ще се опитаме да го
Коментари Харесай

Гуардиола: Близо сме до требъла и ще се опитаме да го направим

Близо сме до требъла и ще се опитаме да го създадем. Това съобщи мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола след безапелационния триумф на неговия отбор над Реал Мадрид с 4:0 вкъщи в мач-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. На „ Етихад “ „ жителите “ не оставиха подозрение в превъзходството си и отмъстиха на Кралския клуб за отпадането на същата фаза предходната година, отбелязвайки попадения посредством Бернардо Силва (2), Мануел Аканджи и Хулиан Алварес.


Запитан по отношение на това къде слага това показване на Сити, Гуардиола показа: „ На най-високото място. Имайки поради съперника, Реал Мадрид в полуфинал на Шампионската лига. Трябваше да се представим на равнище и го направихме, изключително през първото полувреме. Имах чувството тези дни, че притежаваме композиция от успокоение и напрежение. След 10 или 15 минути, имах възприятието, че цялата болежка от предишния сезон беше още веднъж налице. Беше толкоз мъчно предходната година…трябваше да преглътнем всичко “, стартира испанецът.

Това се отнасяше за зашеметяващия поврат, който манчестърци позволиха при визитата си на „ Сантяго Бернабеу “ предишния сезон, когато водеха до самия завършек на реванша, само че инкасираха две попадения от Родриго, а по-късно и точна дузпа на Карим Бензема, с цел да изоставен конкуренцията преди финала. Характерът на играчите на Гуардиола стана обект на рецензии. „ Приехме загубата и през днешния ден бяхме на равнище и се реванширахме “.


Гуардиола отхвърляше в последните дни да разяснява възможното реализиране на требъл, само че призна, че е естествено футболистите му да мислят за това, колкото повече се приближават до задачата. Единственият британски клуб, който е печелил Висшата лига, Шампионска лига и ФА Къп е Манчестър Юнайтед през сезон 1998/99. Сега Сити са на победа от трета поредна купа на Англия, играят с Юнайтед във финала на ФА Къп на 3 юни, а седмица по-късно е и дуелът с Интер, който ще дефинира новият притежател на ШЛ. Срещата ще се играе в Истанбул. „ Нормално е играчите да мислят за това. На три победи сме. Близо сме до требъла и ще се опитаме да го създадем “, сподели още наставникът на „ небесносините “.

Колегата му отпред на Реал Карло Анчелоти призна, че по-добрият тим справедливо се е класирал за финала в Истанбул. „ Мисля, че довечера Манчестър Сити заслужаваше да завоюва, тъй като игра по-добре от нас. Миналия сезон беше друго. Те бяха по-добри от нас довечера – предишния сезон беше противоположното “, разяснява италианският експерт. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР