Близо половината работници принудително напускат цигарената фабрика в Благоевград, която

...
Близо половината работници принудително напускат цигарената фабрика в Благоевград, която
Коментари Харесай

Изритаха половината работници от дъщерно дружество на „Булгартабак“

Близо половината служащи наложително напущат цигарената фабрика в Благоевград, която е дъщерно сдружение на „ Белгартабак “.
Причините за в този момент не са ясни, а чиновниците обясниха, че преди два дни от управлението са ги поканили да подадат заявки за преустановяване на трудови контракти против погашение на компенсации. Около 200 души от през днешния ден към този момент не са на работа във фабриката, а хората в града са обезпокоени, че най-голямото дружество в регионалния център може да банкрутира.

Почти 100% от напускащите цигарената фабрика служащи са дами. Много от тях през днешния ден пристигнаха в предприятието да получат заповедите си за освобождение от работа и бяха очевидно смутени. " Какво ни беше казано?! Ами в резюме че няма работа, размера е понижен до най-малко, има работа януари месец за в този момент, това е нашата информация, по един резервоар и по този начин, че имаме избор най-малко за момента. После може отново ще ни съкратят, само че по други условия. "

" Ще имаме обезщетение според от годините, има таблица и така- 7 заплати. " На борсата съкратените служащи ще получават 60 % от осигурителния приход за период от една година. По думите им след Нова година в цигарената фабрика ще работят единствено мъже.

Радка Томанова: След Нова година на желаят дами във фабриката Аз съм почнала от 18 години тука като дете, а в този момент си потеглям просто по този начин, ще влезна, ще си подам заявката, ще си събера дрешките и си потеглям, сподели тя по БНТ2.

До края на работния ден от “Булгартабак холдинг”, чието дъщерно сдружение е цигарената фабрика в Благоевград, не оповестиха каква е повода за всеобщото овакантяване на дамите. На писменото ни питане до холдинга не получихме и информация дали ще има още прекъснати трудови контракти след Нова година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР