Близо половин милион лева са отпуснати през 2022 година за

...
Близо половин милион лева са отпуснати през 2022 година за
Коментари Харесай

Ето каква спортна инфраструктура беше ремонтирана в София с 440 000 лева


Близо половин милион лв. са отпуснати през 2022 година за спортни площадки и уреди в София. Това демонстрира докладът по Програмата за ремонт на спортна инфраструктура и общинската спортна база, утвърден през днешния ден от Комисията по спорт, осведомят от Столичния общински съвет (СОС).

Най-голяма част от средствата са ориентирани за ремонт на спортни площадки, фитнес уреди и тенис със свободен достъп – 302 800 лв. , с които е подобрена спортната инфраструктура в разнообразни региони на София - " Красна поляна ", " Подуяне ", " Студентски ", " Надежда ", " Слатина ", " Връбница ", " Младост " и " Оборище " .

Общо 110 900 лв.  са заделени за спортни съоръжения със свободен достъп в паркова среда и междублокови пространства , които са разходвани по планове в район  " Панчарево " и " Връбница " . 

Изразходвани са и средства за аварийни поправки  - 26 300 лв.  в район  " Овча купел ", " Люлин “, " Оборище " и " Подуяне " . 



На съвещанието на СОС на 26 януари ще бъде прегледан и докладът по Програмата на кмета за съфинансиране на емблематични спортни конгреси и семейства на интернационалните събития в София, както и подкрепяне присъединяване на представителни тимове на интернационалните надпревари - със 73 000 лв. са подкрепени 11 събития, раздадени са стипендии, награди, оказана е организационна поддръжка на 15 спортни акции. По този метод са обхванати над 25 000 участници в интернационалните и национални надпревари, лекоатлетически бягания със свободен достъп в паркова среда и други интензивности.

През предходната година Програмата за развиване на детско-юношеския спортфинансира действия на 111 детско-юношески школи  на територията на София, в които упражняват професионално над 10 000 деца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР