Близо година след като Монтана започна да получава милиони долари,

...
Близо година след като Монтана започна да получава милиони долари,
Коментари Харесай

Милиони във фондове за уреждане на опиати остават недокоснати, тъй като смъртните случаи от свръхдоза нарастват

Близо година откакто Монтана стартира да получава милиони долари, с цел да влага в напъните за битка с опиоидната рецесия, огромна част от тези пари остават недокоснати. Междувременно случаите на предозиране с опиоиди и смъртните случаи в щата не престават да нарастват.

Парите са част от почти 50 милиарда $, които щатите и локалните държавни управления ще получат в цялата страна във фондове за споразумяване на опиати в продължение на съвсем две десетилетия. Плащанията идват от повече от дузина компании, които са произвеждали, разпространявали или продавали опиоидни болкоуспокояващи с рецепта, които са били съдени за ролята им в подхранването на епидемията от свръхдоза.

Много места са почнали да вземат решение къде ще отидат тези пари и да вършат заплащания към учебни заведения, отдели за публично опазване на здравето и локални управляващи. Южна Каролина, да вземем за пример, е предоставила повече от 7 милиона $ на 21 получатели. Уисконсин разгласява проекти за две години на разноски, които възлизат на близо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР