Близо година след инвазията, която трябваше да отнеме седмици, руският

...
Близо година след инвазията, която трябваше да отнеме седмици, руският
Коментари Харесай

Bloomberg: Путин подготвя нова офанзива в Украйна, войната може да се проточи с години - Свят

Близо година след нашествието, която трябваше да отнеме седмици, съветският президент Владимир Путин замисля нова атака в Украйна, като в същото време приготвя страната си за спор със Съединени американски щати и техните съдружници. Освен това Путин се готви спорът да продължи с години , установи Bloomberg, представен от Би Би Си. 

Кремъл се пробва да показва, че войските му могат да възвърнат самодейността след месеци на оттегляне, като оказва напън върху Киев и съдружниците му да се съгласят на някакъв тип помирение. Това ще разреши на Русия да резервира контрола върху територията, която в този момент окупира. Така съветските публични лица и техните съветници описаха обстановката в диалози с Bloomberg.

Дори Путин не може да отхвърли слабостите на съветската войска, която той е укрепвал десетилетия наред. Руските войски са изгубили повече от половината от първичните си триумфи в Украйна, написа организацията. Нейни източниците настояват, че непрекъснатите неуспехи на фронта са принудили мнозина в Кремъл да подходят по-реалистично към упоритостите си и да признаят, че даже задържането на сегашната фронтова линия би било достижение.

Въпреки това Путин остава уверен, че по-големите сили на Русия и готовността ѝ да понесе загуби (които съгласно оценки на Съединени американски щати и Европа към този момент са десетки хиляди) ще ѝ разрешат да надделее макар неуспехите.

Подновяването на офанзивата може да стартира още през февруари или март , допускат източници на Bloomberg, близки до Кремъл. Коментарите им са в унисон с опасенията на Украйна и нейните съдружници, а офанзивата може да стартира преди Киев да получи бойни танкове от Съединени американски щати и Европа.

Решителността на Путин предвещава нова смъртоносна ескалация на войната, защото Киев се готви за нахлуване и отхвърля всевъзможни разновидности за преустановяване на огъня, които биха оставили Русия с окупирани територии. Путин счита, че няма друга опция с изключение на да завоюва в спора, който счита за екзистенциален. Според източници на организацията нова готовност е допустима още тази пролет, а стопанската система и обществото от ден на ден се приспособяват към потребностите на войната.

Американското и европейското разузнаване се съмняват дали Русия разполага с запаси за нова огромна атака, до момента в който съдружниците на Украйна се готвят да изпратят бойни танкове, които биха могли да оказват помощ на украинските сили да пробият съветските позиции за първи път, се споделя в материала.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР