Близо година, откакто падна правителството на Кирил Петков, апелирам най-сетне

...
Близо година, откакто падна правителството на Кирил Петков, апелирам най-сетне
Коментари Харесай

Юлий Павлов: Срокът на кабинета ще е поне до след 9 месеца

„ Близо година, откогато падна държавното управление на Кирил Петков, моля най-накрая да се реализира едно рационално съглашение за взаимно ръководство сред първите две сили, които имат съвпадане по всички съществени цели за България. Нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ губят забележителен електорат ". Това съобщи в изявление за БГНЕС социологът Юлий Павлов.


Павлов счита, че срокът на кабинета ще е най-малко до края на първата ротация, и въпросът дали ще има конституционната промяна зависи от присъединяване на Движение за права и свободи.

„ Видяхме по какъв начин в предишния парламент главните сили, които гласоподаваха за приемане на еврото, изпращане на оръжия за Украйна, за самолетите F-16, за ПВУ, бяха ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи “, посочи още социологът и акцентира, че в този момент виждаме още веднъж по какъв начин се възпроизвежда това болшинство, към този момент в разширения си състав като конституционно болшинство. „ Тук би трябвало да се избере, обаче, дали отказваш присъединяване на Движение за права и свободи и нямаш конституционна и правосъдна промяна, или приемаш конституционна промяна с присъединяване на Движение за права и свободи. Да изключиш едното е когнитивен дисонанс, неуместно е “, счита още Юлий Павлов.

Павлов посочи, че той самият е правил проучване още преди изборите, което демонстрира, че 90% на 30% хората избират държавно управление без присъединяване на водещите водачи, в сравнение с да продължи служебният кабинет на Радев. „ Интересно е по какъв начин гласоподавателите на ПП-ДБ дадоха отговор на този въпрос. 65% от тях дадоха отговор, че желаят експертно държавно управление, единствено 25 % избраха избори “, сподели още социологът.


„ Идеята, че това държавно управление ще докара до огромни загуби в електоралните тела, за мен е несъстоятелно. При ГЕРБ загуба няма да има, както и при Политическа партия загуба съвсем няма да има. На локалните избори друга ще бъде логиката “, акцентира още социологът Юлий Павлов.

Според него на това държавно управление " аз не го виждам до провеждането на локалните избори, а най-малко до края на първата ротация. Три месеца след първата ротация са европейските избори, и те са национални. Тогава ГЕРБ ще премислят дали да поемат властта, в случай че държавното управление е било сполучливо дотогава, и ще продължат властта. Ако ли пък кабинетът е несполучлив, те може да откажат да поемат властта и да провокират избори взаимно с европейските. Тоест, сериозният миг ще е след 9 месеца, а не локалните избори “, счита още Юлий Павлов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР