Близо един тон етилов алкохол откриха митническите служители в казан

...
Близо един тон етилов алкохол откриха митническите служители в казан
Коментари Харесай

В нелегален казан край Варна откриха близо тон алкохол

Близо един звук етилов алкохол откриха митническите чиновници в котел за ракия край Варна.

Митническите чиновници имали предварителна информация за казана и на 14 декември направили неочаквана инспекция. В стопанската сграда разкрили оборудване за дестилиране на етилов алкохол в работен режим. Собственикът признал, че казанът не е регистриран като профилиран дребен обект за дестилиране, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища. На мястото били открити към 1000 литра наливна ракия в разнообразни пластмасови туби и шишета. Съоръжението за дестилиране и алкохолът са конфискувани.

Още 270 литра незаконна домшана ракия са конфискувани при друга инспекция на 7 декември още веднъж край Варна. Алкохолът е открит в пластмасови туби, съхранявани в битово помещение. Собственикът на парцела не е показал при инспекцията никакви документи за заплатен или гарантиран данък за алкохола.

Общо 1590 литра незаконен етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн за пушене са конфискувани от митническите чиновници от Митница Варна при осъществени инспекции в рамките единствено на последните 20 дни против нерегламентирано произвеждане и търговия с акцизни артикули, оповестиха от митницата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР