Близо две трети от руснаците не желаят да има допълнителни

...
Близо две трети от руснаците не желаят да има допълнителни
Коментари Харесай

2/3 от руснаците не искат отчисления от заплатите им за втора пенсия

Близо две трети от руснаците не желаят да има спомагателни удръжки върху заплатите им за струпване на втори дирек от пенсии в недържавни осигурителни фондове, сочи изследване.
Това евентуално заплашва проектите на управляващите за реформиране на пенсионната система, разясняват специалисти.
Според изследването на Център „ Левада “ 63% от интервюираните не желаят никакви спомагателни отчисления от приходите им, 29% биха се съгласили на спомагателни отчисления от 1 до 6% от приходите и повече. Други 2% са дали отговор, че към този момент получават пенсия, а 6% не са решили, добавя БГНЕС.
Проучването е извършено в края на май измежду представителна извадка от над 1,6 хиляди души в 137 обитаеми места. В същото време бяха оценени отговорите на руснаците от предпенсионната възраст. Оказва се, че хората като цяло разискват това, което го няма, което няма ясно изложение от страна на управляващите и това, за което те имат доста неразбираема визия. Не е изненадващо, че болшинството от респондентите не са подготвени да поверят парите си през днешния ден на пенсионния фонд или други публични структури, без да са сигурни, че ще ги получат безвредно в отдалечено и много мъгливо бъдеще, написа в. „ Независимая газета “. На популацията в действителност се предлага нов налог върху заплатите, заради което настоящото ползване би трябвало да бъде понижено в интерес на отсроченото.
Трябва да се означи, че с колкото по-голям витален опит са хората, толкоз по-малко имат предпочитание да трансферират парите си към недържавни фондове. И, по едно и също време с това, те са по-смели и решителни в отговорите си. Най-малко искащи да трансферират пари в частни фондове са интервюираните над 45-годишна възраст - единствено 23%. И най-вече са младите руснаци на възраст от 18 до 24 години (40%). Това значи, че оптимистите са тези, които в никакъв случай не са губили спестяванията си нито при рецесии, нито от обезценка или от промени. Сегашният 24-годишни по време на последния девалвационен срив през 2014 година са били едвам на 19г., а максимумът, който те са изгубили, са били джобни пари.
По-опитните руснаци схващат, че рискът е огромен, а информацията доста малко, а скокът на пенсионните промени и промени е прекомерно огромен. Опитът на пенсионираните хора демонстрира, че те не схващат каква ще бъде тяхната пенсия до последния миг, до момента в който не получат първия трансфер от фонда, а историите за пенсионните калкулатори, осведомителното пространство, светлото бъдеще са единствено думи на длъжностни лица, които не костват доста.
Но чиновниците не се обезсърчават и разчитат на младежите. И с цел да не наподобяват смешни с последователността на промените, те са изобретили нова дума - “тунинг ”. Именно по този начин предложи в четвъртък в кулоярите на икономическия конгрес в Санкт Петербург да се назовават идни промени с образуването на пенсионни начисления и удръжки първи заместник-председател на Централната банка Сергей Швецов. Според него 29-те % от руснаците, които са подготвени да вършат вноски за втора пенсия, са позитивна изненада. " Бях учуден от това число, тъй като не направихме рекламна акция, не промотирахме нова система, ние даже и параметрите на тази система не сме споделили на никого “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР