Близо десетина души са били ранени при нападение на руски

...
Близо десетина души са били ранени при нападение на руски
Коментари Харесай

Ранени в Украйна и пожар в руска електроцентрала след атаки с дронове

Близо десетина души са били ранени при нахлуване на съветски безпилотен аероплан в Южна Украйна, оповестиха публични лица, а в огромна съветска електроцентрала е избухнал пожар, откакто украински дронове са атакували региона, съобщи Агенция Франс Прес.

Киев заяви, че съветски дронове са блъснали южните региони на Николаев и Одеса, като двете страни продължиха неотдавнашните си нощни въздушни набези против енергийни уреди зад фронтовата линия.

" Врагът още веднъж нападна Одеска област с безпилотни самолети ", съобщи губернаторът Олег Кипер в обява в Телеграм.

" Енергийната инфраструктура е развалена и в някои елементи на Одеса няма електрозахранване ", добави той.

Около 11 души бяха ранени в южния град Николаев след офанзива на съветски дрон, съобщи представителят на украинската войска Наталия Гуменюк в изявление за националната телевизия.

В Русия избухна пожар в електроцентрала в южната област Ростов, заяви локалният губернатор, след вълна от украински безпилотни набези в региона.

Два енергоблока в електроцентралата в Новочеркаск - една от най-големите в Югозападна Русия - са били изключени от употреба, съобщи губернаторът Василий Голубев в обява в Телеграм.

" В трансформаторната подстанция избухна пожар... който беше неотложно сподавен. Два енергоблока на електроцентралата бяха краткотрайно изведени от употреба ", сподели той.

Ростовска област граничи с Украйна, а в регионалната столица се намира щабът на военното командване на Русия за настъплението ѝ към Киев.

" Няма потърпевши. Причините за пожара се проверяват ", съобщи Голубев.

Руското министерство на защитата заяви за свалянето на 11 украински дрона над Ростовска област.

В обществените мрежи бяха публикувани видеоклипове, за които се твърди, че демонстрират няколко огромни гърмежа в региона на електроцентралата. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР