Близо 9 часа продължиха преговорите между политическите съветници на лидерите

...
Близо 9 часа продължиха преговорите между политическите съветници на лидерите
Коментари Харесай

След 9-часови преговори: Нормандската четворка подчерта, че примирието трябва да се спазва

Близо 9 часа продължиха договарянията сред политическите съветници на водачите от (Русия, Германия, Франция, Украйна), които се организираха в Париж.

Разговорът на срещата не беше елементарен, само че беше прям, съобщи зам.-ръководителят на президентската администрация Дмитрий Козак, който представляваше Русия на срещата, оповестява Българска национална телевизия.

„ Имахме сложен диалог, само че може би първият толкоз прям диалог, с цел да създадем инвентаризация на всички проблеми, свързани с осъществяването на Минските съглашения “, сподели той.
свързани новини19807на 10.12.20193415на 10.12.2019
И четирите страни-участнички подчертаха, че и двете страни в спора Русия - Украйна би трябвало прецизно да съблюдават и да се въздържат от военни дейности.

За първи път от над 6 месеца дипломатически съветници на ръководителите на Франция, Германия, Русия и Украйна се събраха на диалог, с цел да търсят път към деескалация на напрежението в Източна Украйна, до момента в който съветски войски се струпват на украинската граница.

Целта на срещата на страните от е да реши настройките на Русия към разговор, изключително пред упования телефонен диалог на френския президент Макрон и съветския му сътрудник Путин. Ако присъединяване на Русия в нормандския формат се счита за " окуражаващо " съгласно Елисейския замък, полето за деяние е прекомерно тясно след настояването на Русия да разисква рамката на европейската сигурност единствено със Съединени американски щати.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР