Близо 800 са от началото на кампаниятаОт началото на кампанията

...
Близо 800 са от началото на кампаниятаОт началото на кампанията
Коментари Харесай

МВР: 75 сигнала за нарушения в изборния ден

Близо 800 са от началото на акцията

От началото на акцията до 12 часа през днешния ден в структурите на Министерство на вътрешните работи са получени 796 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите. От тях 625 са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии или обединения, 52 – за непозволена пропаганда, 14 – за заличаване на имущество, 3 – за корпоративен избор и 103 – за други нарушавания, свързани с изборния развой. Сигналите, постъпили в изборния ден, са 75.

В резултат на полицейската работа по противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите са формирани 123 досъдебни производства, като 81 са разследвани по общия ред и 42 са бързи. От всичките досъдебни производства 111 са по член 167-169 от Наказателен кодекс. Общо 71 са арестуваните в границите на извършените досега 227 профилирани полицейски интервенции на територията на страната. Съставени са 1771 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР

Създадена е организация за естественото действие на граничните пунктове. Оперативната конюнктура в зоните за отговорност е естествена. Трафикът през обособените Граничен контролно-пропусквателен пункт е съгласно спецификата на всеки един от тях.

Днес екип от РСПБЗН – Кюстендил е оказал подпомагане на СИК в с. Пиперков Чифлик за обезпечаване на електрическо зареждане на машината за гласоподаване.

За застраховане на публичния ред и защитата на изборните секции на територията на страната (в това число и подвижни) са ангажирани над 15 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР