Близо 800 000 млади севернокорейци са се включили доброволно или

...
Близо 800 000 млади севернокорейци са се включили доброволно или
Коментари Харесай

Нещо се случва в Северна Корея: За 24 часа близо 800 000 младежи са заявили готовност да воюват срещу САЩ

Близо 800 000 млади севернокорейци са се присъединили непринудено или са се върнали на военна работа единствено в границите на 24 часа като демонстрация на " патриотична решителност да изкоренят американските империалисти и техните изменнически марионетки “ и да обединят полуострова. Това оповестява локалният вестник Rodong Sinmun, предава, цитирайки съветски медии.

" Според кумулативните данни, на 17 март, единствено за един ден в цялата страна, до 800 000 членове на юношески синдикати са поискали да бъдат записани или върнати в редиците на (Корейската) национална войска “, написа вестникът. Отбелязва се, че броят на доброволците продължава да пораства във всички райони на Северна Корея. В страната има наборна система, като всички мъже са длъжни да служат в армията минимум 10 години, дамите - минимум три години.

" Интригите на американските империалисти и техните изменнически марионетки за провокиране на нуклеарна война доближиха такива граници, че към този момент не могат да бъдат пренебрегнати: те жестоко протягат ръка на суверенитета на нашата татковина и нейните ползи за сигурност, тези измами са невиждани в своята експанзия и мащаб “, показва вестникът. На 13 март Република Корея и Съединени американски щати започнаха огромни учения, напомня медията.

Както написа вестникът, младежкият авангард, подсилен от " непреклонната воля " на партията за " споразумяване на сметките " със Съединени американски щати, доближи измерения на " война за отбрана на родината и победа над врага ". Желанието им да се причислят към армията е доказателство за тяхната решителност да реализират обединяването на Корейския полуостров и " премахване на фанатиците от войната, които се пробват с последни сили да унищожат “ КНДР, както и за техния национализъм, написа Rodong Sinmun.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР