Близо 80 млн. лв. са одобрените искания от търговските банки

...
Близо 80 млн. лв. са одобрените искания от търговските банки
Коментари Харесай

Безлихвените кредити за граждани вече са почти за 80 млн. лв.

Близо 80 млн. лева са утвърдените претенции от комерсиалните банки за заем по антикризисната стратегия за безлихвено кредитиране на физически лица.

Това демонстрират данните на Българската банка за развиване към 28 септември. Исканията за разпределяне на заем към този момент надвишават 30 500, като съвсем 19 000 към този момент са получили утвърждение, а други 837 се преглеждат сега. Близо една трета от тях са на лица на трудов контракт, а останалите са на самоосигуряващи се. Средната стойност на утвърдените заеми е 4 228 лева Срокът за кандидатстване е до края на 2020 година.

Партньори по Гаранционната стратегия за даване на безлихвени заеми до 4 500 лв. в помощ на хора, лишени от опцията да поставят труд заради пандемията от COVID-19, са Алианц банк, Банка ДСК, Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк, ОББ, Общинска банка, Първа капиталова банка, Пощенска банка, Райфайзенбанк, Търговска банка Д, Централна кооперативна банка и УниКредит Булбанк. ББР не преглежда настояванията за заем, а включва към този момент утвърдените от комерсиалните банки заеми в издадената портфейлна гаранция.

С сътрудниците по програмата ББР подписа гаранционни съглашения за 149 427 500 лв.. Над 55% от средствата са контрактувани. Останалите са разполагаем за осъществяване на гаранционните съглашения.

Целта на мярката е да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които са прекъснали активност в резултат на пандемията от Covid-19. Те имат опцията да получат заем до 4 500 лв., отпускани едновременно или на три транша от по 1 500 лв.. Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР