Близо 7000 украински бежанци ще бъдат преместени от курортите край

...
Близо 7000 украински бежанци ще бъдат преместени от курортите край
Коментари Харесай

Местят близо 7000 украинци от Варна в други градове на страната

Близо 7000 украински бежанци ще бъдат преместени от курортите край Варна навътре в страната от 28 до 31 май с жп превоз. 
В момента продължава анкетирането на бежанците и организирането на логистиката с съответните места, където ще бъдат настанени. Това каза Благомир Коцев, регионален шеф на Варненска област по време на брифинг. 

Транспортирането на бежанците ще се реализира с жп превоз. Ще бъдат пуснати спомагателни вагони и самостоятелни влакове, с цел да не се смесват потоците от пасажери, обясниха от регионална администрация.

Около 18 000 от бягащите от войната ще бъдат преместени в държавни бази.

Около 60 000 украинци са настанени в хотелите у нас. Около 20 000 души са декларирали, че възнамеряват да се върнат в Украйна, огромен % от останалите са декларирали, че сами ще си търсят квартири у нас.

В изявление за БНР хотелиерът Маргарита Христова се оплака, че липсва връзка с управляващите:

" Всички бежанци, които са настанени в хотела, са известени, че последната допустима нощувка в хотела е 31 май. Дори съм ги предиздвикала персонално да подпишат една декларация, която тук на място си направихме, че са осведомени, че знаят. Обадила съм се в спешния център, с цел да препотвърдя още веднъж. Водила съм връзка с министерствата, знаят за това. Имаме към 360 бежанци. Нямам никаква противоположна връзка, никаква информация ".

Снимка: БНР
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР