Близо 70% от енергийните компании от S&P 500 са споменали

...
Близо 70% от енергийните компании от S&P 500 са споменали
Коментари Харесай

AI вече е ключов за успеха на енергийния сектор

Близо 70% от енергийните компании от S&P 500 са загатнали изкуствения разсъдък (AI) в полемиките сред ръководители на компании и анализатори или вложители по отношение на финансовите резултати и стратегическите вероятности на компанията. За съпоставяне, през последното тримесечие на предходната година, това бяха 19% от фирмите. Резултатите демонстрират експоненциален напредък на фирмите, употребяващи силата на този разсъдък в интерес на своя бизнес.

Това се случва, когато търсенето на сила – водено частично от възхода на Gen AI – нараства до невиждани равнища, невиждани от това потомство.

Честотата на споменаване на AI е потребен знак за това по какъв начин той става неразделна част от интервенциите и бъдещите проекти на тези компании.
Как AI стана сериозен за триумфа на енергийната промишленост
Тези числа от Goldman Sachs допускат, че AI в този момент се смята за сериозен за триумфа на фирмите в енергийния бранш. Това включва приложенията му в области като планирана поддръжка, усъвършенстване на производството на сила, ръководство на веригите за доставки и възстановяване на оперативната успеваемост.

Той също по този начин акцентира смяната в настройките и фирмите, които се усещат задължени да упоменат потреблението на AI в своите позвънявания за облага. Това доста нарастване на споменаванията от 19% на 70% за интервал от шест месеца демонстрира, че повече компании разпознават и разискват ролята на изкуствения разсъдък в своите бизнес тактики и интервенции, написа Energydigital.

Goldman Sachs Research чака растежът на търсенето на сила в Съединени американски щати да се форсира до средногодишно от 2.4% до 2030 година по отношение на 0% през предходното десетилетие, водено частично от потребностите на AI. “

Алгоритмите, ръководени от AI, дават предизвестия за физически промени, метан, течове, растителност, зареждане с хранителни субстанции, метали и други, с помощта на способността му да проучва сателитни изображения. Той също по този начин предлага опция за бърз разбор на данни, учене от неправилно разпознати закани и даване на точни ранни предизвестия за енергийните компании.
AI и сила – новата „ мощна двойка “
В своето проучване Международната организация по енергетика (IEA) споделя, че изкуственият разсъдък и силата са новата „ мощна двойка “, като акцентира, че ръководството на мрежите на бъдещето ще изисква по-мощни аналитични принадлежности, с сериозна роля за изкуствения разсъдък в основата на тази смяна.

Коментарът, оповестен в края на предходната година, споделя, че ролята на AI е от решаващо значение за ръководството на бъдещите електрически мрежи, защото тяхната трудност се задълбочава с помощта на увеличеното търсене на електрическа енергия и напъните за декарбонизация. Това се дължи на усъвършенстваните благоприятни условия на AI за обработка на данни, които IEA смята за основни за възстановяване на прогнозирането на търсенето и предлагането, прогнозната поддръжка и успеваемостта на работата на мрежата.

Въпреки това би трябвало да се обърне внимание на провокации като опасности за киберсигурността, отклонения в данните, дефицит на умения и ползване на сила от ИИ, твърдо декларира IEA. Агенцията се застъпва за световна съгласуваност на шерването на данни и ръководството, което съгласно специалистите е належащо, с цел да се употребява изцяло капацитетът на ИИ и да се поддържа енергийният преход.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР