Близо 67% е изпълнението на участъка между Ябланица и Боаза от

...
Близо 67% е изпълнението на участъка между
Ябланица и Боаза от
Коментари Харесай

Близо 67% е изпълнението на участъка между Ябланица и Боаза от АМ „Хемус“

Близо 67% е осъществяването на сектора между Ябланица и Боаза от Автомагистрала „ Хемус “. Изграждането на 9,3 км от автомагистралата започва в края на март миналата година. Организацията на работа е доста добра и е изцяло възможно обектът да бъде приключен първоначално на есента т. година По контракт секторът трябва да е подготвен през март 2020 година В момента на обекта работят към 200 души и над 100 специализирани машини. Извършват се земни и пътни работи, водостоци и други, каквито действия са вероятни при настоящите метеорологични условия.

Автомагистралният сектор ще бъде с по две ленти за придвижване в посока по 4 м, две ленти за прекъсване по 3 м, средна разделителна линия - 2 м, водещи линии и банкети. Ще бъдат издигнати 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. Връзката с път I-4 Коритна - Белокопитово ще се реализира чрез етапна връзка при 87-ти километър, която ще се построи наоколо до село Брестница. Инвестицията е за близо 55 млн. лв.

В момента със средства от републиканския бюджет се построяват близо 26 км от автомагистралата. Това са участъците между Ябланица и Боаза и Белокопитово - Буховци в посока Търговище.

Строителството на правата между Буховци и Белокопитово стартира на 16 август м. година Този сектор е 16 км и на него ще има 7 виадукта, едно мостово съоръжение и 10 селскостопански подлеза. Автомагистралният сектор ще бъде с две ленти за придвижване, две ленти за изпреварване, две спешни ленти, водещи ивици, два банкета и междинна разделителна ивица. Извършените до момента строително-монтажни работи включват почистване и изсичане на шубраци и дървета, ровове за премахване на хумусния слой, изкопни работи и оформяне на терена, взривни работи, трасиране на плановото трасе.

Цялостното доизграждане на Автомагистрала „ Хемус “ е основен приоритет в управленската програма на държавното управление, така като бъдещето на Северна България и модернизирането на района е свързано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безопасна пътна връзка сред София и Варна.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР