Близо 600 учители и университетски преподаватели от цялата страна ще

...
Близо 600 учители и университетски преподаватели от цялата страна ще
Коментари Харесай

Избраха преподавателите, които ще оценят матурите в електронна среда

Близо 600 учители и академични преподаватели от цялата страна ще правят оценка в електронна среда изпитните работи от идната сесия на държавния зрелостен изпит /ДЗИ/, оповестиха от Министерството на образованието и науката /МОН/.

Изпитната сесия стартира с матурата по български език и литература, която ще се организира в петък, 19 май. Тестът се състои от 22 задания с избираем отговор , 16 с къс свободен отговор и 2 с уголемен свободен отговор. Последният 41-ви въпрос включва писане на есе или интерпретативно съчинение , като за втора поредна година ще има две обособени тематики . За да заловен най-малко тройката зрелостниците ще би трябвало да съберат най-малко 30 точки .

Вторият наложителен държавен зрелостен изпит ще се организира на 23 май . Общо 18 са профилиращите предмети, от които зрелостниците, само че изпитите ще са 27 , защото тези по непознат език се поставят на разнообразни равнища според от образователния проект. На същата дата завършващите професионално обучение поставят наложителния си държавен изпит за придобиване на професионална подготовка .

Общо 83 изпита ще бъдат проведени от МОН по време на изпитната сесия в интервала май и юни . В тях се включват първата, втората, спомагателните матури, измежду които в това число изпитите по другите равнища на непознат език , както и изпитите на валидирането на умения .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР