Близо 600 мигранти са били изоставени насред алжирската пустиня, предаде

...
Близо 600 мигранти са били изоставени насред алжирската пустиня, предаде
Коментари Харесай

Стотици мигранти бяха спасени в Нигер след почти два месеца престой в пустинята

Близо 600 мигранти са били " изоставени " посред алжирската пустиня, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на публични лица от Нигер.
" Преди три дни в Агадес (бел. ред. - град в Северен Нигер) дойде първата вълна от 180 души нигерци, а след тях 400 чужденци ", заяви представител локалните управляващи, поискал да остане неизвестен, осведоми БГНЕС.
Според същия източник, мигрантите, измежду които доста дами и деца от Сенегал, Камерун, Гана и Кот д`Ивоар, са били " изоставени " от трафиканти покрай границата. Останали съвсем без храна и вода, мигрантите са били принудени да " вървят пешком към 50 километра, преди да бъдат избавени ".
В резултат от тестването, част от хората са болни и за тях се грижат както локалните управляващи, по този начин и представители на Международната организация по миграцията (МОМ).
От началото на годината МОМ е провела 18 интервенции, вследствие на което са избавени към 3000 души. От организацията означават възходящия брой на мигрантите, които са изоставяни на границата сред Алжир и Нигер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР