Близо 60 военнослужещи, назначени след последния прием в 61-ва Стрямска

...
Близо 60 военнослужещи, назначени след последния прием в 61-ва Стрямска
Коментари Харесай

60 нови военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада положиха кле...

Близо 60 военнослужещи, назначени след последния банкет в 61-ва Стрямска бригада, поставиха клетва за честност пред родината. Церемонията се състоя в Мемориалния комплекс „ Христо Ботев “ в Калофер.



Командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден военачалник Деян Дешков приветства новите войци. „ Добре пристигнали в редиците на Българската войска, в фамилията на Сухопътните войски и в бойния строй на 61 Стрямска механизирана бригада!”, съобщи бриг. ген. Дешков. Той показа с новоприетите военнослужещи, че евентуално ще имат дни на разочарования, само че и дни на горделивост и задоволство от своята специалност, която изисква отдаденост и вярна работа на родината.



На церемонията участваха кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов,, ръководителят на Общинския съвет в Карлово Доньо Тодоров, кметът на Калофер Румен Стоянов, представители на институции, държавната и локална власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите бойци.



Кметът на общината доктор Емил Кабаиванов пожела на положилите военна клетва да служат по този начин, че след време, когато изоставен Българската войска, да го създадат с възприятие на изпълнен честен дълг към родината.

Молебен за здраве и благополучие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров - Архиерейски наместник на Карловска духовна околия в съслужие със свещеници от околията.

Новозаклелите се военнослужещи извършиха химна на Република България и минаха в церемониален марш пред разчувстваните жители.
Свързани вести Обявиха 80 свободни места за бойци в 61-ва Стрямска бригада 61-ва Стрямска бригада със забележителни учения през годината 130 нови бойци от 61-ва Стрямска бригада се заклеха пред паметника на Боримечката Снимки
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР