Близо 50 полицаи бяха ранени при сблъсъци с демонстранти в

...
Близо 50 полицаи бяха ранени при сблъсъци с демонстранти в
Коментари Харесай

В Ирак подпалиха консулство на Иран

Близо 50 служители на реда бяха ранени при конфликти с стачкуващи в Южен Ирак, а иранското консулство там беше подпалено, съобщи БГНЕС.
По време на конфликти с протестиращи наоколо до иранското консулство в град Наджаф в Южен Ирак, 47 служители на реда бяха ранени, съобщи шефът на едноименната провинция Луай ал-Ясири пред телевизионния канал Al-Arabiya.
По-рано очевидци описаха пред РИА Новости, че десетки стачкуващи са ранени при конфликти със силите за сигурност наоколо до иранското консулство. Според източник на сигурност броят на ранените надвишава 80 души. Според Шафак стачкуващите са запалили постройката на консулството. В провинцията е въведен полицейски час.
" Четиридесет и седем полицейски чиновници в Наджаф бяха ранени по време на събитията (около редакцията) на иранското консулство ", сподели ал-Ясири.
Освен това той акцентира, че пожарникарите не престават да гасят пожара в консулството. Губернаторът добави още, че полицията е била инструктирана да не употребява бойно оръжие и муниции за разпространяване на стачкуващите.
От началото на митингите и конфликтите в Ирак през октомври, при които стачкуващите желаят оставката на държавното управление, битка с корупцията, безработицата и по-добри условия на живот са починали над 300 души, броят на ранените е към 15 хиляди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР