Близо 50 музея и галерии в София, както и много

...
Близо 50 музея и галерии в София, както и много
Коментари Харесай

Отбелязваме Европейската нощ на музеите и галериите

Близо 50 музея и галерии в София, както и доста други в цялата страна, ще се включват в Европейската нощ на музеите и галериите. Тя ще се организира довечера, а входът ще е свободен. Европейската нощ на музеите е проведена за първи път през 2005 година във Франция и единствено за няколко години се популяризира из цяла Европа.
 
В тазгодишното, 14-то издание на Нощта на музеите и галериите гостите на Националния археологически музей ще могат да прегледат изложбата „ Спортът в Антична Тракия “. Националният исторически музей ще предложи разнообразни изложения, игри, занимания за деца и концерт на група „ Оратница “.

Посетителите в Националния политехнически музей ще се срещнат с робота Санбот, който приказва, пее и танцува. Виртуална интерактивна галерия, наречена „ Моите предшественици на война “, основана от възпитаници, може да бъде прегледана в Националния военноисторически музей. Тази година уредниците са подготвили и игра, наречена „ Снимай се и завоюва “, обвързвана с девет експоната от участващите в Европейската нощ музеи.
 
Подробности за регламента й, както и програмата на събитието и работното време на музеите и галериите може да видите на уеб страницата на Френския културен институт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР