Близо 50 хиляди зрелостници ще се явят на матурата по

...
Близо 50 хиляди зрелостници ще се явят на матурата по
Коментари Харесай

При какви мерки ще се проведат матурите по български език и литература?


Близо 50 хиляди зрелостници ще се явят на матурата по български език и литература на следващия ден. При какви ограничения ще се организира изпитът? В столичното 144-то Средно учебно заведение " Народни будители " на матурата по български език и литература ще се явят 94-ма зрелостници.

Според условията на Министерството на образованието по време на изпита в залите би трябвало да има видеонаблюдение, да се написа с черен химикал, зрелостниците да имат персонална карта и служебна записка за допускане на изпит, както и наличие на двама квестори в стаята.

Всички участници в държавния зрелостен изпит би трябвало да заемат местата си до 8 ч.

През последните пет години Мартин Славоев е на самостоятелна форма на образование - с изключение на на уроците залага и на спортните танци.

„ Не съм имал времето да отивам на частни уроци заради тренировки и работи, и съм учил самичък у дома и мисля, че съм добре квалифициран. Много одобрявам всичко на Христо Ботев, уповавам се нещо да ми се падне от него “, показа Мартин Славоев, възпитаник в 144 СУ " Народни будители ".

Учители чакат онлайн образованието да се отрази на резултати на изпита.

„ В рамките на три часа морето от български език и литература доста мъчно се обгръща. Единствено им поисквам триумф и да са спокойни “, съобщи Татяна Караиванова, преподавател по български език и литература в 144 СУ " Народни будители ".

Маските на следващия ден няма да са наложителни, само че ще се съблюдава отдалеченост.

„ Квесторите в залата не би трябвало да седят един до различен. Единият квестор е в предната част на стаята при бялата дъска, другият е откъм гърба. Няма по какъв начин да се преписва “, сподели Камелия Дилова, шеф на 144 СУ " Народни будители ".

Ако въпреки всичко това се случи, работата на зрелостника се анулира и той би трябвало да се яви на изпит през септември.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР