Близо 4000 персонални идентификационни кода бяха издадени за последното тримесечие

...
Близо 4000 персонални идентификационни кода бяха издадени за последното тримесечие
Коментари Харесай

4000 персонални ПИН-а издаде НАП Пловдив

Близо 4000 лични идентификационни кода бяха издадени за последното тримесечие от Национална агенция за приходите Пловдив на данъкоплатци, искащи да употребяват Е-портала на приходната организация. Притежателите на ПИК и електронен автограф могат да се възползват от над 160 онлайн услуги, като най-популярни и търсени от тях остават подаване на данъчни и осигурителни заявления, на информации и документи, на претенции за издаване на удостоверения, заплащане на отговорности, инспекция на здравен статус и други Потребителите могат да ревизират отдалечено трудовия си контракт, както и дали работодателят им ги обезпечава на действителната заплата.

Персоналният идентификационен код е безвъзмезден, неопределен и се издава във всеки офис на Национална агенция за приходите. Потребителите, които желаят да им бъде публикуван личен идентификационен код от Национална агенция за приходите, могат да го заявят с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация: 0700 18 700, на имейл: [email protected], по пощата, както и през системата за несъмнено електронно връчване. Кодът се получава в офис на приходната организация единствено персонално или от упълномощено лице в запечатан плик.

Общо 27 000 данъкоплатци са посетили салоните за обслужване на клиенти на Национална агенция за приходите в гр. Пловдив за месеците юни, юли и август 2022 година От тях 9 500  са потърсили подпомагане за изясняване на здравноосигурителния си статус и са поискали удостоверения за непрекъснати здравноосигурителни права. Основно това са клиенти, живеещите  в чужбина, които през време на лятната си отпуска заплащат своите  здравни осигуровки, или дават документи, касаещи техните здравноосигурителни права.

Повече информация за електронните услуги на Национална агенция за приходите и опциите за изясняване на здравния статус може да се получи от уеб страницата на приходната организация или на телефона на Национална агенция за приходите – 0700 18 700 на цената на един диалог или съгласно цената на мобилния оператор.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР