Близо 400 кг кокаин са били открити в руското посолство

...
Близо 400 кг кокаин са били открити в руското посолство
Коментари Харесай

Откриха 400 кокаин в руското посолство в Буенос Айрес

Близо 400 кг кокаин са били открити в съветското посолство в Буенос Айрес в края на 2016 година, което е провокирало секретно следствие от аржентинската полиция и ареста на пет души, съобщи ДПА.

Офицер от аржентинската полиция е бил задържан при идване на летището в Буенос Айрес в сряда. Друг човек е арестуван в Аржентина, още трима - в Русия, а полицията търси и шести обвинен, за който се допуска, че е в Германия. Руският дипломат в Аржентина е уведомил държавното управление на страната през декември 2016 година, че 389 кг кокаин е бил открит в учебно заведение, съставляващо част от посолството. Дрогата била разпределена в 360 пакета в 12 куфара.

Полицията заменила кокаина с брашно и маркирала с GPS тракери пакетите в куфарите, които по-късно наркотрафикантите изпратили в Русия. Куфарите били показани като багаж на заминаващ си от страната посланик, което разрешило да избягнат митнически надзор. Трима души, които пристигнали да приберат куфарите при идването им в Русия, били задържани.

Смята се, че наркосхемата е била планувана от счетоводител в съветското посолство и от аржентинския полицейски офицер, задържан в този момент. Чрез подслушване на телефони полицията открила, че кокаинът бил предопределен за наркопазарите в Русия и Европа, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР