Близо 300 приказки, изпратени от 31 населени места, участваха във

...
Близо 300 приказки, изпратени от 31 населени места, участваха във
Коментари Харесай

Пловдивски малчугани изпратиха приказки за детски конкурс

Близо 300 приказки, изпратени от 31 обитаеми места, участваха във второто издание на състезанието за авторски детски приказки на издателство " Дъбови листа ".

Всеки от създателите на отличените 25 приказки, които ще бъдат включени в алманах, събиращ златните приказки на децата в България, ще би трябвало да уточни този, който го е окуражил в четенето и писането.

Така тази година, всяка от златните приказки ще донесе две самопризнания – на своя надарен създател и на индивида, който е повярвал в гения му и го е окуражил да твори, изясни основателят на състезанието, издателката Нуша Роянова.

Средната възраст на участниците е 10 години и три месеца, оповестяват уредниците. Най-малкият участник е на четири години, а създателите в горната граница на състезанието – 18 години, са петима. Най-активни са създателите на възраст сред 9 и 11 години.

Най-голям брой приказки са изпратени от Варна, София, Бургас, Гара Елин Пелин, Карнобат, Пловдив, Казанлък, Търговище, като Добрич и Шумен са идентичен брой изпратени произведения.

Основните тематики, които вълнуват децата са другарството, щастието, фамилията, любовта, приятелите, пътешествията и вълшебствата.

Главните герои са както елементарни хора, по този начин и приказни създания, червейчета, пеперуди, даже мъжки анаконд, какъвто е казусът на анакондата Васил, избавила бъдещето на своя свят. Пълния лист на отличените приказки и техните създатели, може да видите тук.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР