Близо 300 мигранти в Северозападна Турция се е насочила към

...
Близо 300 мигранти в Северозападна Турция се е насочила към
Коментари Харесай

Групи бежанци тръгнаха от Турция към границите с България и Гърция

Близо 300 мигранти в Северозападна Турция се е насочила към границата с Гърция, в региона на Одрин. Това предават турски медии, представени от " Блиц ".

По-рано през днешния ден, върховен турски представител съобщи, че страната повече няма да стопира сирийските бежанци да влизат в Европа. Причината е, че тази нощ най-малко 33-ма турски бойци починаха при въздушни удари на сирийските държавни сили в Идлиб.

Ако бъде изпълнена опасността за стартиране на бежанците към Европа, това ще бъде завършек на съглашението сред Евросъюза и Анкара, подписано през 2016 година Стотици мигранти вървят през северозападна Турция към границите на страната с Гърция и България в петък, оповестяват турските медии. Това се случва, откакто управляващите в Анкара оповестиха, че няма да стопират сирийските бежанци по пътя им към Европа, написа и електронното издание на вестник Kathimerini, представено от Фокус.

Информационна организация Demiroren съобщи, че в групата, която към около среднощ почнала да се насочва към границите сред двете страни от Европейския съюз и турската провинция Одрин, има към 300 мигранти, сирийци, иранци, иракчани, пакистанци и мароканци в това число дами и деца. В новината се споделя, че мигрантите се групират и по западния бряг на Турция, в регионите на Айвачък и Чанаккале, като задачата им е да се трансферират на гръцкия остров Лесбос с лодки. „ Ройтерс “ обаче не може без значение да удостовери кои са хората, нито накъде са се насочили.

Видео фрагментите на турските държавни медии, които демонстрират по какъв начин мигрантите вървят в редица, също не могат да бъдат доказани от различен източник. Турският ефирен канал NTV сподели десетки хора, вървящи през полета, носейки раници и изясни, че бежанците са се пробвали да минат границата с България през Капикуле, само че не са били пуснати. Медията прибавя, че същата група по-късно се е насочила към Граничен контролно-пропусквателен пункт Пазаркуле към Гърция, само че не е ясно какво се е случило с тях по-късно.  

 

[VIDEO] Drone footage shows migrants flock to #Turkey-#Greece border

Irregular migrants are walking towards northwestern Turkey to cross into Europe after airstrike by Assad regime in Syria’s Idlib pic.twitter.com/BmoEzAQDn0
— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) February 28, 2020


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР