Близо 30 вече са жертвите на тайфуна Лекима, ударил източен

...
Близо 30 вече са жертвите на тайфуна Лекима, ударил източен
Коментари Харесай

Близо 30 са жертвите досега, вследствие на тайфуна в Китай

Близо 30 към този момент са жертвите на тайфуна " Лекима ", блъснал източен Китай , оповестиха локалните управляващи. Спасителните екипи не престават да търсят оживели, откакто бурята провокира свлачище и принуди повече от милион души да се изтеглят, написа БГНЕС. Бедствието удари град Венлинг в ранните съботни часове. Ветровете на тайфуна доближиха скорост 187 км/ч, до момента в който талази с височина няколко метра се разбиваха в бреговата линия.
Първоначално, национална телевизия в Китай заяви, че 18 души са починали при свлачище, провокирано от бурята в община Венжоу, намираща се на към 400 километра южно от Шанхай. Не е ясно дали останалите 10 индивида са жертви на същото злополучие. Според управляващите в провинция Джеджианг, 20 са изчезналите.
Припомняме, че повече от 1 000 000 души бяха евакуирани от домовете си преди тайфуна. Около 110 000 души бяха настанени в приюти. Само в провинция Жеджианг бяха анулирани близо 300 полета, а фериботният и железопътният превози бяха спрени, като защитна мярка. Тайфунът " Лекима " е засегнал провинция Дзянсу, северно от Шанхай. Очаква се да удари и Шандонг по-късно през днешния ден. И двете провинции към този момент издадоха червен код за пороен дъжд и ураганен вятър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР