Близо 30 от цялата страна се включиха в екологичната инициатива

...
Близо 30 от цялата страна се включиха в екологичната инициатива
Коментари Харесай

Водолази извадиха килограми отпадъци от морето до Св. Анастасия

Близо 30 от цялата страна се включиха в екологичната самодейност за по-чисто Черно море, съобщи кореспондентът на БГНЕс в района. За пета поредна година те се гмурнаха на дъното на морето край край Бургас. Оказа се, че спрямо минали години, тази година морското дъно е по-чисто. Вероятно поради панделията, от водата бяха извадени килограми боклуци, измежду които остарели котви, моряшки въжета, джапанки, само че пластмасата беше малко. Водолазите описват, че предходната година от водата са вадени цели шезлонги.

" Няма пластмаса тази година, и хартия няма, което значи, че идеята е била добра ", сподели пред БГНЕС водолазът Димитър Ковачев. Водолазите извадиха и миди, които бяха приготвени на тенекиена кутия.
 Черно море е измежду най-замърсените с пластмаса в света Черно море е измежду най-замърсените с пластмаса в света
Община Бургас, в партньорство с подготвени водолази от съдружие с нестопанска цел „ Приятели на морето “, провежда разчистване...

В Бургас се организира миден уикенд и туристите на острова бяха прелестно сюрпризирани с морския деликатес, сервиран с островна билкова бира.

Остров Света Анастасия е туристическа атракция и шефът му Павлин Димитров прикани туристите да не изхвърлят боклуци в морето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР