Близо 30 деца от Украйна започнаха курс по български език

...
Близо 30 деца от Украйна започнаха курс по български език
Коментари Харесай

Близо 30 деца от Украйна започнаха курс по български език в Русе

Близо 30 деца от Украйна започнаха курс по български език и просвета в град Русе.

Инициативата е на съдружие Startup Factory с финансовата поддръжка на Български фонд за дамите.

Разделени в две възрастови групи, децата ще преминат през съвременно интерактивно образование през цялото лято. Преподавателките са студентките по Педагогика от Русенски университет Анастасия Назарова и Михаела Георгиева, предава

Освен занимания по български език за младежите са готови и други културти и просветителни мероприятия като визити на забележителности и занятия за развиване на цифрови умения. Инициативите се възнамеряват с присъединяване и на българчета, като това ще сътвори опция за взаимно опознаване и сприятеляване, а и за практикуване на наученото в часовете.

Всички идни действия, в които украинските деца и техните фамилии в Русе, могат гратис да се включат, се обновяват в особено основаната страница на.Инициативите са дело на няколко организации в града, които работят директно с бежанците и оказват поддръжка за по-лесното им приобщаване.

Тази седмица по график следва Среща – диалог по правни бежански въпроси, посещаване на Екомузея в града, както и екскурзия до Двореца и Ботаническата градина в Балчик. Разбира се, децата чакат с най-голямо неспокойствие заниманията на плажа и в морето.

В часовете по български език всяка събота се причисляват нови и нови искащи. По молба на родителите уроците ще се усилят до три пъти седмично, с цел да могат децата да се приготвят да постъпят в българско учебно заведение на 15 септември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР