Близо 30 000 трябва да достигне броят на регистрираните електромобили

...
Близо 30 000 трябва да достигне броят на регистрираните електромобили
Коментари Харесай

Близо 30 000 трябва да достигнат регистрираните електромобили в България до 2026 година

Близо 30 000 би трябвало да доближи броят на записаните електрически автомобили в България до 2026 година. Това съобщи в Русе заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов по време на кръгла маса, отдадена на енергийната успеваемост в превоза и вероятностите за потребление на нисковъглеродна сила в Дунавския район. Той уточни, че все още записаните електрически коли са по-малко от 10 000.

„ За да се усили търсенето на подобен вид транспортни средства се обмислят разнообразни преференции за притежателите, като понижаване на налозите и въвеждане на стимулиращи такси. Така ще реализираме положително равнище на декарбонизация в България и понижаване на нездравословните излъчвания “, сподели Владимир Върбанов.

Заместник-министърът заяви, че до края на юни се планува стартирането на ферибота сред Русе и Гюргево. Предприемат се всички дейности за възобновяване на Ро-Ро терминала в Русе, като това ще облекчи автомобилния трафик. Предстои и решение за отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт от румънска страна. Работи се интензивно и по плана за построяването на втори мост над река Дунав при Русе.

„ Заедно с Община Русе работим за бързо обновяване работата на летището в града, като се чака това да стане до края на тази година. Вече са отпуснати 2.6 милиона лв. и те са намират по сметките на общината. Предстои проучване на писта, избиране на наземен и летищен оператор, както и назначение на личен състав, отговарящ на всички условия при обслужването на летището “, съобщи Владимир Върбанов.

Форумът се провежда от Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Участие в събитието взеха заместител регионалният шеф Людмил Христов, кметът на Община Русе Пенчо Милков и неговият заместител по комунални действия Димитър Недев.

*Източник: government.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР