Близо 30 000 електронни образователни ресурси - интерактивни презентации, изображения,

...
Близо 30 000 електронни образователни ресурси - интерактивни презентации, изображения,
Коментари Харесай

Дигиталната раница пълна с 30 000 е-ресурси

Близо 30 000 електронни просветителни запаси - интерактивни презентации, изображения, анимации, видео и аудио клипове, 3D модели, виртуална и добавена действителност, са разполагаем за гратис прилагане от възпитаници, учители и родители в Дигиталната раница , оповестяват от Министерството на образованието.

Това разрешава на децата да черпят познания както от учебниците за съответния клас, които са оповестени в електронен формат в платформата, по този начин и от многочислените материали по разнообразни предмети, налични в менюто Mozaik, а също и в библиотеката на " Дигиталната раница ".

От МОН разясняват, че MozaBook е професионална цифрова система за подкрепяне работата на учителите, която е направена съгласно техните потребности. Тя е една от най-популярните платформи, предлагащи просветителни запаси. Над 50 страни на всички континенти употребяват платформата за образование. Разработена е в Унгария и събира разнородни материали и визуализации на над 32 езика. Добре позната е и измежду доста от българските учители, като и до момента учебни заведения и обособени преподаватели я използваха против заплатен абонамент. Вече всички запаси на MozaBook са разполагаем на всеки един преподавател и възпитаник изцяло гратис през Дигиталната раница.
 Всички учебници стават налични гратис в
Всички учебници стават налични гратис в " Дигиталната раница " следващата година

Предвижда се тя да бъде приспособена и за възпитаници със специфични просветителни потребности

От просветното министерство показват, че цифровите просветителни запаси са извънредно потребни за учителите при подготовката на техните уроци по всички просветителни посоки. В платформата има многочислени материали в разнообразни области на познанието - устройството на човешкото тяло, климата, животните и растенията, географски обекти, химични процеси, технологии, информатика, стопанска система и други

Отбелязва се, че MozaBook се интегрира безпроблемно с към този момент съществуващи запаси във формата на Power Point презентации или PDF файлове. Това разрешава на учителите да трансформират общоприети презентации в динамични цифрови уроци, като прибавят интерактивно наличие.

Чрез платформата MozaWeb учениците могат да изготвят онлайн своите домашни , като също употребяват големия размер електронни запаси, разполагаем в Дигиталната раница.В същото време учителите могат да влязат, с цел да ревизират домашните онлайн.
 Дават по 179 лв. на учителите за създаден от тях цифров урок
Дават по 179 лв. на учителите за създаден от тях цифров урок

Засега в " Дигиталната раница " има към 250 електронни уроци

От МОН показват, че в последните месеци близо 18 000 преподаватели са взели участие в образования за работа с ресурсите на Дигиталната раница.

Учителите могат при предпочитание да дават направените от тях уроци за общо прилагане в системата . По този метод всеки в " Дигиталната раница " ще има опция да употребява готовите уроци. Включително други учители ще могат да си служат със основаните от техни сътрудници уроци и да ги употребяват при преподаването по съответния предмет. Учителите, които са основали уроци, утвърдени за общо прилагане в Дигиталната раница, получават за това възнаграждение от 179 лв. за всеки урок.

Достъпът до Дигиталната раница се реализира през самостоятелните сметки на учениците и учителите в edu.mon.bg. Родителите могат да влизат в раницата през регистрацията си в НЕИСПУО.
 Проф. Галин Цоков: Учениците с „ цифрова раница ”
Проф. Галин Цоков: Учениците с „ цифрова раница ”

Предвижда се спомагателна дата за болните седмокласници, пропуснали външното оценяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР