Близо 3/4 от националния ни доход отива за издръжка на

...
Близо 3/4 от националния ни доход отива за издръжка на
Коментари Харесай

Проф. Евелина Келбечева: Окупирани сме в продължение на три години - от септември 1944 г. до декември 1947 г.

Близо 3/4 от националния ни приход отива за прехрана на окупационната Червена армия 

" Не преустановявам да се удивлявам по какъв начин може да има към момента някакво подозрение, когато безусловно всички документи - обществени и налични за всеки човек, приказват толкоз ясно, че ние сме окупирани. Даже и нотата, с която Съветският съюз афишира война на България, приказва това. Окупирани сме в продължение на три години - от септември 1944 година до декември 1947 г. Издръжката, която плащаме на Червената войска, е над 133 милиарда лв.. Т.е. близо 3/4 от националния приход на България отива за поддръжката и изхранването на окупационната войска ".   

Това сподели пред БНР историкът проф. Евелина Келбечева, академични учител и сценарист на документалния филм.

По думите ѝ има " голяма котловина " сред това, което се знае като исторически достоверна картина на предишното, и отхвърли на обществото да види обстоятелствата:

" Това продължава да трови българското общество. Пропагандата, направила цялата тази имитация с " освободителите ", продължава и до през днешния ден, тя не беше единствено 45 години. ... Има хора, които нападателно отхвърлят и не признават това, което е към този момент безспорна истина за българо-съветските и българо-руските връзки ".

Според проф. Келбечева сблъсъците пред Паметника на Съветската армия са единствено един " връх на айсберга, който е цялостното деформиране на българската история във връзка с ролята на Руската империя и на СССР в нашата история ".

Проф. Евелина Келбечева акцентира, че и Георги Раковски, и Васил Левски, и Захари Стоянов, и Стефан Стамболов са отделили България от това да бъде Задунайска губерния, " както руснаците се отнасят към нас ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР