Близо 2900 са паркоместата в синята зона. В същото време

...
Близо 2900 са паркоместата в синята зона. В същото време
Коментари Харесай

Абонаментите за синя зона - повече от паркоместата

Близо 2900 са паркоместата в синята зона. В същото време абонаментите, издадени за живеещи в зоната с платено паркиране, са към 3200. Малко над 100 пък са издадените платени разрешителни за паркиране на компании. Това заяви за Дарик шефът на общинското дружество „ Общински паркинги и синя зона “ Младен Иванов.

В работно време на синята зона (9.00 – 19.00 часа) над 20 на 100 от местата са свободни. След края на работното време свободните места се запълват, след което още веднъж се освобождават места за паркиране. През почивните дни, когато синята зона не работи, места за паркиране мъчно се намират, означи Иванов.

„ Много хора не си дават сметка, че когато няма свободни места, времето и средствата, които се хабят, с цел да си откри човек паркомясто с риск да спре погрешно, са доста повече от това да има къде да паркира, без да се тормози от налагане на глоба ”, посочи шефът на „ Общински паркинги и синя зона “.

На ден от синята зона се репатрират сред 5 и 10 автомобила. „ Паякът ” подвига главно погрешно паркирали коли и спрели на място с заплатен абонамент. На ден в зоната се слагат приблизително по 60 „ скоби ”. Броят на блокиращите механически средства като цяло не е задоволителен, само че следва подписване на контракт за покупка на 1000 нови скоби.

Следи се и за произволи в зоната за платено паркиране в синята зона. Така да вземем за пример на улица в региона на ЖП Гарата в продължение на няколко дни непозволено са били поставяни конуси пред градеж.

Пластмасовите знаци за сигнализация са били изземвани от чиновници на „ Общински паркинги и синя зона “, след което слагането на конуси спряло. Покрай този случай обаче общинската компания е прибрала към 50 конуса, уточни Иванов. Той посочи, че все още нарушителите не са санкционирани, само че при последващо нарушавания ще се стигне до глоба.

От през днешния ден стартира поправяне на маркировката в синята зона, защото има места, където маркировката би трябвало да бъде изменена. На места пък строителни компании заличават боята по асфалта, уточни началникът на „ Общински паркинги и синя зона “.

До края на лятото общинското дружество се чака да получи новите три „ паяка ” и електрическите автомобили, с които ще се следи за паркирането в зоната. Заради закъснение в проектирането на зарядните станции за електрически автомобили, монтирането им евентуално ще стартира идващия месец.

Младен Иванов не се ангажира с прецизен период за въвеждане в употреба на втория стадий от синята зона. Надеждите са въпреки всичко това да стане през лятото. За да се случи това обаче, първо би трябвало да завърши проектирането и да бъде утвърден планът от Министерство на вътрешните работи и общинските органи. След това ще се пристъпи към разчертаване и рехабилитация на улиците.

От началото на годината приходите от краткотрайно паркиране в Синята зона са към 385 000 лв.. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР