Близо 274 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер

...
Близо 274 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: С новата пратка ваксини зелените кородори ще продължат

Близо 274 000 дози от имунизацията против COVID-19 на " Пфайзер " дойдоха в България тази заран. Те ще бъдат признати в логистичния център, откъдето ще бъдат разпределени до всички точки на страната.

" Тази седмица у нас ще дойдат доставки и от четирите утвърдени от Европейската организация по медикаментите ваксини. На 12 май се чакат 12 000 дози от " Янсен ", на 13 май 36 000 от " Модерна " и 46 500 от имунизацията на " АстраЗенека ", разяснява Богдан Кирилов, шеф на Агенцията по медикаменти, който посрещна пратката.

" За второ тримесечие чакаме към 5,5 млн дози ваксини. Най доста ще са на " Пфайзер ", добави той.

„ На този стадий се демонстрира, че зелените коридори ще продължат. С идващите количества действително би трябвало да продължат “, разяснява Кирилов.

„ Днес в 10 е стартирала среща сред Информационно обслужване и общопрактикуващите лекари и здравното министерство “, разгласи той.

Кирилов подсети, че към този момент имунизациите на " Янсен " ще продължат да бъдат насочвани към туристическия бранш. „ Министерство на здравеопазването разисква всевъзможни благоприятни условия. Към момента има налични двете РНК ваксини. Положителното е, че към този момент от „ Пфайзер “ доставките се съблюдават “, разгласи Кирилов.

Той посочи, че на Европейско равнище се разискват благоприятни условия, когато се стигне до остатък да има даряване или препродаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР