Близо 250 000 лева са необходими за укрепване на свлачището,

...
Близо 250 000 лева са необходими за укрепване на свлачището,
Коментари Харесай

С 250 000 лв. ще укрепят свлачището под Асеновата крепост

Близо 250 000 лв. са нужни за подсилване на свлачището, което се образува след поройните дъждове в края на месец юни, под Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела. Община Асеновград към този момент има направено идейно предложение, което планува основаването на „ Г”-образна анкерирана подпорна стена. Проектът включва изследване, планиране, строителство, осъществяване на авторски контрол, самостоятелен строителен контрол, и други действия, нужни за възобновяване и въвеждане на обекта в употреба.
За да обезпечи средствата за подсилване на свлачището, Община Асеновград към този момент е кандидатствала за финансиране пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. Количествено-стойностната сметка за сумата от близо 250 000 лв. е направена от проектантите.
Очаква се действителните укрепителни и ремонтни дейностите да започват при започване на 2019 година На този стадий, не се следи ново срутване на земна маса, показаха от Община Асеновград. Зоната е обозначена посредством чували с пясък, защитни ленти и железни предупредителни платна, като придвижването се следи и контролира непрекъснато от полицейски чиновници. Забраната за прекосяване през сектора на моторни транспортни средства, с тегло над 3 тона, към момента е в действие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР