Близо 21 000 пластмасови бутилки и кенове са върнати в

...
Близо 21 000 пластмасови бутилки и кенове са върнати в
Коментари Харесай

Близо 21 000 пластмасови бутилки и кенове са върнати в автомата за разделно събиране на Kaufland във Варна само за три седмици | Варненци са с най-голям интерес към пилотния проект на компанията за обратно приемане на опаковките

Близо 21 000 пластмасови бутилки и кенове са върнати в автомата за разделно събиране на Kaufland, който се намира в хипермаркета на веригата на ул. „ Д-р Петър Скорчев “ 2 във Варна. Той е част от пилотния план на компанията за назад приемане на опаковки, който започва преди три седмици в пет хипермаркета на Kaufland в София, Пловдив и Варна. В магазините са ситуирани станции за преработване, в които против всяка върната за преработване опаковка от пластмасова бутилка или кен клиентите получават ековаучер от 5 стотинки.

* PET (полиетилен терефталат) е пластмасата, която нормално се употребява за опаковки за еднократна приложимост за вода, безалкохолни питиета и бира. Бутилките, направени от PET материал, се разпознават по следния знак, ситуиран от външната страна на бутилката:

Пълните условия и лист с магазините на Kaufland, в които има автомати за връщане на PET бутилки и кенове, са оповестени тук:

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР