Близо 200 пожарникари и десетки общински служители и доброволци прекараха ...

Близо 200 пожарникари и десетки общински служители и доброволци прекараха

200 огнеборци цяла нощ потушаваха голям пожар на Пелопонес

Близо 200 пожарникари и десетки общински чиновници и доброволци прекараха нощта, борейки се с огромен пожар на полуостров Пелопонес в Гърция , който стартира при " съмнителни " условия в неделя следобяд и бе подложен под непълен надзор през днешния ден сутринта, оповестява вестник " Катимерини ".

Горският пожар стартира покрай село Портес в източната част на регион Ахая и последователно се популяризира в Илея на юг, до момента в който поглъщаше дървета и шубраци, подклаждан от мощния вятър.

На жителите на дребните села Карагианеика и Далабуреика бе подредено да се изтеглят през нощта посредством SMS известие от гражданската работа за незабавни случаи 112. Областният шеф на Ахая Хараламбос Бонанос сподели за държавната телевизия ERT, че хората са се върнали в домовете си през днешния ден сутринта.

Ситуацията е доста по-добра. Вчерашните огромни фронтове бяха овладени и в този момент пламъците са в далечен регион сред Харавги и Портес, сподели той.

Противопожарната работа изпрати екип за следствие на палеж на мястото на първичния пожар, който Бонанос разказва като имащ " недоверчив генезис ", макар че не даде детайлности.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg