Близо 20 часа продължи полицейската операция по залавянето на въоръжен

...
Близо 20 часа продължи полицейската операция по залавянето на въоръжен
Коментари Харесай

20 часа продължи операцията по залавянето на мъжа, стрелял по свой съсед

Близо 20 часа продължи полицейската интервенция по залавянето на въоръжен и рисков мъж от с. Сърница, община Минерални бани.

Бейсим Реджеб се скри в гората, откакто стреля с противозаконна пушка по собствен съселянин след кавга за животни. Мъжът бе арестуван на километри от селото на територията на Кърджалийска област. При задържането е получил леки пострадвания и е настанен в болница.



Селото осъмна блокирано от полиция и жандармерия, денем в Сърница бе съсредоточена и профилирана техника, само че интервенцията стартира сутринта поради сигурността на служителите на реда и популацията. В издирването се включиха над 150 души. Задържан е с помощта на локален гражданин.

" В следобедните часове, към 15 часа излиза на 5-6 километра от тука в прилежащия кърджалийски окръг, атакува локален гражданин и надлежно благодарение на този локален гражданин, лицето е открито и арестувано ", съобщи Петър Тодоров, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.



В селото 55- годишният мъж, който е пастир, не е прочут като неприятен човек. Според брат му е бил провокиран.

" Защото са го набили в началото, те са го блъснали и по-късно е тръгнал всичкия спор ", сподели Юсеин Реджеб, брат на арестувания.

Конфликтът е за животните на Реджеб, които минават през съседския двор. Той е с дългогодишна история, само че нощес се стига до сборичкване, в което Реджеб стреля по съседите си с противозаконна пушка. Тя му е отнета, само че той съумява да рани с нож жена.

" Според данните, които имаме към момeнта, е бил атакуван и след това е употребявал ножа, с цел да я нарани и по-късно е създал няколко изстрела с тази противозаконна пушка ", разясни Венцислав Кирчев, шеф на ОД на МВР- Хасково.

Реджеб бяга и се укрива в близка околност. Пристигналите на място служители на реда пробват да го задържат през нощта, при което мъжът открива пукотевица. Операцията тогава краткотрайно е прекъсната. Реджеп има и предходни престъпни прояви, измежду които пукотевица по крава. Иззети са две нелегално притежавани от него пушки и нож. При залавянето е получил повърхностни рани. В момента е болница в Кърджали. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР