Близо 2 милиона лева възнамерява да отпусне правителството за ремонт

...
Близо 2 милиона лева възнамерява да отпусне правителството за ремонт
Коментари Харесай

2 милиона лева за обновяване на винарската изба на властта

Близо 2 милиона лв. има намерение да отпусне държавното управление за ремонт на винарската маза на властта. Това излиза наяве от проекта за публични поръчки, които администрацията на Министерския съвет планува да разпореди през 2016 година В стопанство “Евксиноград ” край Варна с изключение на вино се създават още едноименната ракия и отлежал коняк. Избата се намира на територията на резиденцията, която се стопанисва от Министерски съвет. 

Обществените поръчки за възобновяване на технологиите на избата на властта са няколко. 500 000 лева ще коства построяването на нова хладилна апаратура на винарската маза в “Евксиноград ”. За самото ново съоръжение са заделени още 600 000 лв., а 10 000 лв. ще бъдат дадени и за направата на плана. Цели 800 000 лв. ще бъдат изхарчени и за главен ремонт на постройките на Винарския комплекс и замяна на дограмата. Очаква се процедурите по възлагане на тези публичните поръчки да започват на 1 май. Ремонтът на винарската маза на властта е единствено част от милионите, които Министерски съвет възнамерява да вложи в реорганизация на елитната резиденция “Евксиноград ”, в която през лятото на отдих се отдават министър председател, президент, министри, депутати и други висши представители на властта. Тази година се възнамерява главен ремонт на водопровода и канализацията на резиденция “Евксиноград ”, както и промяна на вентилационната система и ремонт на покрива на спортния комплекс, а общата стойност на поръчките надминава един милион лв.. 

Планиран е главен ремонт на хотел “Тунела ”, за което ще бъдат разходвани 700 000 лева Още 800 000 лева ще коства ремонтът на Фердинандовата къща, която е част от комплекса “Евксиноград ”. Други 100 000 лева са заделени и за обзавеждането на вилата. За да се резервира старинният жанр, с който е присъщ комплекс “Евксиноград ”, властта се е погрижила да възнамерява харченето и на още половин милион лв., които ще отидат за закупуването на специфични мебели и витрини за експонати за “Двореца ” и княжевската конюшня “Щал ”. 

Комплексът “Евксиноград ” служи и за посрещане на задгранични посетители и делегации. В началото на октомври месец 2015 година министър председателят Бойко Борисов даде вечеря на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск точно в резиденция “Евксиноград ”. Акцент в диалозите сред двамата тогава беше миграционният напън над Европа. /БГНЕС

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР