Близо 2 милиона души в Североизточна Индия са заплашени да

...
Близо 2 милиона души в Североизточна Индия са заплашени да
Коментари Харесай

Близо 2 млн. души в Североизточна Индия са заплашени да бъдат лишени от гражданство

Близо 2 милиона души в Североизточна Индия са застрашени да бъдат лишени от поданство. Причината – управляващите в щата Асам разгласиха окончателния лист с имената на законни жители, целящ да „ отсее непознатите детайли “ в обществото, развой, който централното държавно управление се надява да приложи в цялата страна, написа AFP, представена от БГНЕС.
Общо 31,1 милиона души са включени в Националния указател на жителите. 1,9 милиона от тях обаче бяха оповестени за „ противозаконни “, се показва в изказване на държавното управление на Асам. Голяма част от хората, чийто имена не са включени в листата, са мюсюлмани.
Асам – безпаричен и изолиран щат с население от 33 милиона души, отдавна е обект на приток на имигранти – в това число през колониалното английско ръководство и войната за самостоятелност на Бангладеш през 1971 година, когато милиони търсят леговище в Индия.
Именно по тази причина в продължение на десетилетия в щата съществува междуетническо междурелигиозно напрежение. Именно по тази причина и „ чистокръвните “ асамци упорстваха за основаването на листата – в него са включени единствено тези, които могат да потвърдят произхода си преди 1971 година. Това обаче е много подозрителен развой в регион с извънредно висока неначетеност и изчезнала архивна документи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР