Близо 2 милиона души са се впуснали в пътувания между

...
Близо 2 милиона души са се впуснали в пътувания между
Коментари Харесай

2 милиона турци се впуснаха в пътувания след вдигане на забраните

Близо 2 милиона души са се впуснали в пътувания сред провинциите, откакто държавното управление анулира възбраната за придвижване като част от напъните за надзор на ковид, оповестява „ Хюриет “, представен от " Фокус ". 
Пътуващите са се втурнали най-вече към крайбрежните провинции на Егейско море и Средиземноморието, които са известни ваканционни дестинации. Училищата остават затворени заради антивирусните ограничения и неотдавна управляващите разрешиха на младежи под 18 години да пътуват със фамилиите си, обяснявайки вълната от визити на крайбрежните градове и провинции.
Провинциите Анталия и Мугла се радват на голям брой гости, изключително от Истанбул и столицата Анкара. Автомобилите от тези провинции образуват дълги опашки за влизане в известната ваканционна дестинация Бодрум в Мугла, което подтиква полицията и локалната жандармерия да затегнат контрола на входа на града. Отделения на здравното министерство мерят температурите на пътуващите на контролно-пропускателните пунктове.
Летищата в тези провинции също са претъпкани с почиващи, откакто локалните превозвачи, в това число „ Turkish Airlines “, възобновиха вътрешните полети от 1 юни.
Другата съществена дестинация за пътуващите е черноморския район на страната. По-специално, източната част на района посреща по-голям брой хора, идващи от Истанбул.
Властите също по този начин оповестяват, че позволения за пътешестване са издадени на над 910 000 души, които са на възраст над 65 години и техните спътници, откакто държавното управление понижи рестриктивните мерки за пътешестване за тази възрастова група. Сега възрастните хора имат право да подхващат еднопосочно пътешестване и да останат в дестинациите си най-малко един месец преди да се върнат. Според формалните лица възрастните хора подхващат най-вече пътувания до родните си селища, летни вили и по-малко обитаеми провинции.
Тази седмица Турция мина към фаза на нормализиране, отваряйки заведения за хранене, кафенета, плажове, музеи и паркове, откакто здравните управляващи обявиха, че разпространяването на вируса се забавя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР