Близо 2,3 млрд. лв. ще инвестира Министерството на иновациите и

...
Близо 2,3 млрд. лв. ще инвестира Министерството на иновациите и
Коментари Харесай

Държавата отпуска 2,3 млрд. лева за развитие на бизнеса до края на 2023 г.

Близо 2,3 милиарда лева ще влага Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) в развиването на българския бизнес до края на годината. Това съобщи заместник-директорът на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ към МИР Калин Маринов на българо-турски конгрес в Бургас, представен от пресслужбата наминистерството.

Средствата са част от пакета за поддръжка на фирмите по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ), и стратегиите " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ и „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна ". Те ще бъдат отпускани като безплатна помощ, финансови принадлежности и композиция от двата типа финансиране.

От МИР припомнят, че кандидатстването по третата процедура от НПВУ за създаване на лични системи от възобновими енергийни източници в композиция с акумулатори за предпазване на създадената сила с бюджет от 200 млн. лева продължава още близо два месеца. От нея могат да се възползват микро, дребни и междинни предприятия, както и сдружения с до три хиляди чиновници от съвсем всички стопански браншове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР