Близо 2 000 яйца успяха да боядисат възпитаниците на всички

...
Близо 2 000 яйца успяха да боядисат възпитаниците на всички
Коментари Харесай

Децата на Върбица помогнаха на кмета за Великденски дарения

Близо 2 000 яйца съумяха да боядисат възпитаниците на всички детски градини в шуменската община Върбица. Така сръчните девойките и момчетата помогнаха на кмета инж. Мердин Байрям и се включиха в обичайна му самодейност до всяка софра за Великден да стигнат дарове.

В забавачките във Върбица, селата Бяла река, Нова Бяла река, Тушовица, Маломир, Ловец, Сушина, Иваново, Менгишево, Чернооково звъннаха панички, лъжички, оцветиха яйцата с боички, имаше и конкуренция чие яйце е най-красиво.

Помогнаха и готвачките от обществената столова, а през днешния ден яйцата към този момент се доставят по домовете на християните. Заедно с тях за всяка фамилия ще има и дъхави козунаци, общо 600.

Тази година Великденските празници съответстват със свещения месец за мюсюлманите Рамазан. Затова в община Върбица всяка вечер се дават и благотворителни вечери - ифтар. Те също са персонален жест на кмета инж. Байрям. Правят се за здраве за всяко обитаемо място и събират на обща софра хора от разнообразни религии.

" Когато Ви споделяме, че живеем заедно и можем да бъдем образец за приемливост, вярвайте ни, че сме откровени ", споделят локалните хора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР