Близо 1900 души посетиха Епископската базилика на Филипопол за седмица,

...
Близо 1900 души посетиха Епископската базилика на Филипопол за седмица,
Коментари Харесай

Хит за туристите: 1900 души разгледаха Епископската базилика...

Близо 1900 души посетиха Епископската базилика на Филипопол за седмица, от тях над 100 избраха комбинирано посещаване и на Малката базилика. Новият културен център на Пловдив още през цялото време се радваше на лавинообразен интерес. Дори през двата празнични дни на миналия уикенд гледката от извиващи се опашки бе нормална. Хората търпеливо изчакваха, с цел да спазят условията на екипа на ОИ „ Старинен Пловдив”, съобразени с настоящите в страната противоепидемични ограничения.



Сред посетителите бяха и известни лица от разнообразни сфери на икономическия и артистичен живот: участвалата в римейка на „ Козият рог” и в десетки други филми и театрални постановки актриса Елена Петрова; любимецът от „ Под прикритие”, „ Откраднат живот” и още десетки функции артист Владимир Пенев; театралната вълшебница, завладяла Пловдив и цяла България с режисьорския си гений Диана Добрева; основният воин от кино лентата „ Чужденецът” и артистът - франкофон Любомир Ковачев; видният археолог и владетел на Перперикон проф. Николай Овчаров.



Специален посетител на Епископската базилика на Филипопол през уикенда бе и надарената Виктория Георгиевa - българският представител в „ Евровизия 2021 “, която бе придружавана от интернационална група медии, а делегацията бе водена персонално от заместник-кмета Пламен Панов. Очаровани и възхитени от Епископската базилика останаха и посланиците на Чешката и Словашката републики в София, които я посетиха в компанията на почетния консул на Чехия в Пловдив доцент доктор Иван Соколов.





Някои от посетителите показваха възхищението си от новия културен център на Пловдив прочувствено на глас, а други побързаха да впишат усещания в специфичната книга.

Уникалният туристически обект на България е осъществен с помощта на публично-частното партньорство сред Община Пловдив, Фондация „ Америка за България “ и Министерство на културата.

Епископската базилика на Филипопол ще бъде отворена и през празничните дни. Работното време е от 09:00 до 18:00 ч. без почивен ден. Достъпът се реализира при строго съблюдаване на настоящите в страната противоепидемични ограничения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР