Близо 185 хиляди долара годишно взима системен архитект в Сан

...
Близо 185 хиляди долара годишно взима системен архитект в Сан
Коментари Харесай

Топ 15 на най-платените ИТ длъжности

Близо 185 хиляди $ годишно взима систематичен проектант в Сан Франциско, сочи ново изследване, има разлика сред мъжете и дамите

Публичните компании в Сан Франциско заплащат най-скъпо на ИТ експертите, удостовери проучване

Ако сте ИТ експерт, можете да спечелите повече пари, работейки в обществена софтуерна компания, в сравнение с в частна такава, сочи ново изследване на Comparable. И колкото по-голяма е компанията, толкоз повече пари ще извършите.

Старши разработчик в частна софтуерна компания печели към 73 000 $ годишно в Съединени американски щати, до момента в който на същата служба в обществена компания ще получава приблизително към 130 000 $. Независимо къде работите обаче, ще извършите най-вече пари като проектант или старши продуктов управител, демонстрират данните на Comparably.

Що се отнася до местоположението, обществените компании в Сан Франциско заплащат най-вече за изброените 15 длъжности. Един проектант в обществена компания прави приблизително $184 000 в Сан Франциско, спрямо $155 000 в Лос Анджелис.

Архитектът е най-високо платената служба измежду ИТ експертите (източник: Comparably)

Не е изненадваща разликата в заплащането на дамите и мъжете на национално ниво в Съединени американски щати, работещи на една и съща служба, отбелязва TechCrunch. Заплащането на мъж старши разработчик в обществена компания е приблизително 144 000 $ на година, до момента в който една жена работи същото за $137 000.

Най-голямата разлика в заплащането е измежду мениджърите по продажби, където средностатистическият мъж прави 151 000 щатски $, а приблизително за дамите сумата е 115 000 щатски $ в обществените компании.

Работодателите в Сан Франциско са най-щедри към своите ИТ специалисти (източник: Comparably)

Comparably е събирала относително анонимни данни за възнагражденията на повече от 100 000 души в дребни, междинни и огромни компании – както обществени, по този начин и в частни компании в Съединени американски щати – в интервала сред март 2016 година и февруари 2018 година Сравнени за заплатите на 15 от най-популярните длъжности в региона на технологиите, като проектант, академик по данни, разработчик, маркетинг управител, действен управител, продуктов управител и други

Струва си да се означи, че частните софтуерни компании от време на време оферират обезщетения, което не се взети под внимание в това проучване. Сравнението обаче регистрира годишните бонуси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР